Gezondheidsprogramma3care

Waarom een gezondheidsprogramma? Een gezond en schoon lichaam kan zich immers zelf goed herstellen. Echter, doordat we niet meer in de juiste verhoudingen eten krijgen we onvoldoende voedingsstoffen binnen. Met alle schadelijke gevolgen van dien. Zo bevat bijvoorbeeld broccoli maar liefst 70% minder calcium, 50% minder magnesium en 60% minder foliumzuur in vergelijking tot 1989.

Het 3Care Gezondheidsprogramma zorgt ervoor dat het lichaam afvalstoffen en overtollige vetreserves verliest, maar zonder dat dit ten koste gaat van gezond spierweefsel. Het doel is dat iedereen lekker kan eten, zonder tekorten. Daarbij is het belangrijk voldoende water te drinken en voldoende te bewegen. Kortom, terug naar de basis.

 

Gezonde voeding bevat:

  • gezonde koolhydraten.
  • essentiële en gevarieerde eiwitten.
  • essentiële en gebalanceerde vetzuren.

Het gezondheidsprogramma is gebaseerd op drie uitgangspunten;

RUST – Herstel en voorkom tekorten

Een sterk huis heeft een sterk fundament nodig. Het zelfherstellend vermogen van ons lichaam moet daarom aangesproken worden.

REINHEID – Geef darmen rust

70% van de ziekten ontstaan in de darmen, daarom is darmherstel essentieel.

REGELMAAT – Reinig pediodiek op celniveau

Begin met uw cellen te ontdoen van reservevet en ongewenste afvalstoffen.


Het complete programma is ontwikkeld op basis van de pijlers:

  • Eenvoudig toe te passen in elke gezinssituatie.
  • Financieel laagdrempelig
  • Medisch verantwoord op basis van recente wetenschappelijke inzichten.

Ketose

Ketose is een ander woord voor vet verbranden. Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat het lichaam in een staat van ‘ketosis’ (de verbranding van vet). Hierdoor stabiliseert je bloedsuikerspiegel, vermindert het hongergevoel en verbrandt het lichaam reservevet. De vetzuren verbranden en de afvalstoffen verlaten je lichaam. En last but not least: er ontstaat rust in de insulineproductie. En dat is zeer belangrijk, want insuline zorgt ervoor dat glucose wordt vervoerd naar de cellen. Bovendien opent insuline de cellen, zodat de glucose naar binnen kan om te worden verbrand tot energie.

De afvalstoffen verlaten, samen met de vetreserve het lichaam.

Met ketosticks wordt in fase 1 de staat van ketose in je lichaam gemeten. Je kunt dit eenvoudig thuis doen, met een druppeltje ochtendurine.

De fasen van het gezondheidsprogramma

Meten is weten. Daarom is er eerst een uitgebreide intake en volgen een aantal testen om o.a. vetzuren, vochtgehalte, cholesterol, celveroudering, verzuring, etc. te meten. Van daaruit kunt u kiezen of u gaat voor een programma dat gericht is op het aanvullen van tekorten of juist voor rust in de darmen. Immers, veel ziekten ontstaan in de darmen. Na vier tot zes weken is er een controle en kunt u zo nodig, in overleg met uw 3Care-specialist, uw voedingspatroon en supplementen aanpassen.

FASE 1

De eerste fase is bedoeld voor reiniging en herstel op celniveau. Het lichaam wordt overgeschakeld van een koolhydraatverbrander naar een vetverbrander. Dit gaat door zes tot twaalf keer per dag iets te eten. Je mag geen hongergevoel ervaren. In eerste instantie duurt deze fase 30 dagen. Als er meer tijd nodig is voor herstel, dan kan dit.

Opruimdagen
De eerste drie dagen dienen om je lichaam van een koolhydraatverbrander een vetverbrander te maken. We noemen dit opruimdagen. We eten meer gezonde eiwitten en vetten. Tijdens deze opruimdagen wordt geen brood uit granen gegeten. Echter heeft 3Care een eigen gluten- en graanvrij brood ontwikkeld, dat heel gemakkelijk zelf te maken is. Het smaakt verrukkelijk en zit boordevol gezonde vezels en vetzuren.

Vitaaldagen
Na drie opruimdagen volgen de vitaaldagen. Groente, rauwkost en fruit mogen in ruime mate en keuze worden toegevoegd. Tevens mag je een boterham of andere gezonde graankeuze eten, hoewel 3Care brood een gezondere keuze is. Omdat smaak persoonlijk is en omdat het zeker niet meer vanzelfsprekend is dat voeding alles geeft wat een mens nodig heeft, wordt het één keer per dag aangevuld met een Multi Amino Excellent & Bio Salmon Fresh.
Deze voedingssuppletie zorgt voor optimale dagelijkse basisbescherming. Hiermee kan stress in de lichaamscellen voorkomen worden en kunnen opgeslagen afvalstoffen en vetreserve worden afgevoerd.

FASE 2

De tweede fase is de overgang naar stabiliteit in het lichaam. Zo wordt de kans op terugval zoveel mogelijk beperkt. In deze fase gaat het lichaam stabiliseren. Je komt in een fase, waarin de gezonde levensstijl een vanzelfsprekendheid wordt. Je hoeft geen ketosticks meer te gebruiken. Je lichaam bevindt zich nu in een situatie, die gelijk staat aan die in de oertijd. Credo is “Less is more” en het lichaam kan zichzelf goed aanpassen.

Bron: 3Care