Geschiedenis


De oorsprong van Touch for HealthTFH logo

Touch for Health verbetert de energiedoorstroming in de meridianen (ook wel energiebanen)  en activeert zo het zelfhelende vermogen van je lichaam. Het is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld in Amerika. De methode heeft zijn oorsprong in de chiropractie.


Van chiropractie naar Touch for Health

Chiropractor en arts George Goodheart legde als eerste de verbinding tussen de spiertesten en de energiedoorstroming in de meridianen. Zijn werkwijze verspreidde zich onder collega-chiropractoren. Eén van hen was John F. Thie. Die vond de technieken zó mooi, dat hij ze toegankelijk wilde maken voor een breder publiek. Met instemming van Goodheart ontwikkelde hij Touch for Health.


Voor iedereen bereikbaar

Thie had als doel dat Touch for Health beschikbaar zou komen in elk gezin en ‘op elke straathoek’ – als een soort eerste hulp bij ongemakken. Hij noemde het een ‘methode voor de leek’. Belangrijk hierbij vond hij de eigen verantwoordelijkheid van mensen voor hun gezondheid.


Gezond leven met Touch for Health

Touch for Health is dus letterlijk bedoeld voor iedereen. Het is altijd en overal toepasbaar: in je gezin, bij je familie, bij de buren of op je werk. Eigenlijk is het een ‘way of life’. Op basis van Touch for Health is er in de loop van de jaren een nieuwe beroepsgroep ontstaan: de kinesiologie.

Bron: Touch for Health Nederland